Απονομή Μεταλλίου για την Προσφορά του Συλλόγου

Το απόγευμα της Δευτέρας 04 Νοεμβρίου 2019 έλαβε χώρα, στην γεμάτη από κόσμο αίθουσα της Καλλιτεχνικής Στέγης Ποντίων Βορείου Ελλάδος, η τελετή απονομής Μεταλλίου με ονομασία «Δρουγγάριος του Βάνδου της Τιμής – Α΄Τάξεως»,  στον σύλλογο μας, για την εθνική προσφορά του συλλόγου.

Με την υπ. αρ. 379/29/10/2019 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ, ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Χρυσανθόπουλος Μιχαήλ, απένειμε το Μετάλλιο Α΄ Τιμής στην Καλλιτεχνική Στέγη Ποντίων Βορείου Ελλάδος. Την διάκριση παρέλαβε εκ μέρους του Δ.Σ. του συλλόγου ο Πρόεδρος του κ. Μυλόπουλος Ηλίας.

Απευθυνόμενος στον σύλλογο η  αντιπρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης, κ. Κλειαρά Κυριακή, ανέφερε ότι η απονομή του Μεταλλίου «είναι μια διάκριση που απονέμεται για πρώτη φορά σε Ποντιακό σύλλογο».

O Σύλλογος μας, διανύοντας το 38ο έτος λειτουργίας του, συνεχίζει την μακρά παράδοση απονομής τιμητικών διακρίσεων για την προσφορά και τις πολύτιμες υπηρεσίες του στον χώρο της παράδοσης, το κοινωνικό σύνολο, τις Τέχνες και τα Γράμματα.

Η διάκριση αυτή φέτος, με τη συμπλήρωση εκατό ετών από τη γενοκτονία των Ποντίων, προκαλεί ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά για την Καλλιτεχνική Στέγη Πόντιών Βορείου Ελλάδος και προτρέπει εμάς, τις νέες γενιές Ποντίων, να συνεχίσουμε το έργο που με τιμή μας άφησαν οι προκάτοχοί μας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και δημόσια την ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ για την τιμή που μας έκανε και να τους αναφέρουμε ότι, όπως οι πρόγονοι μας πολέμησαν στο πλάι τους για την απελευθέρωση της Μακεδονίας μας, έτσι και μείς θα σταθούμε αρωγοί δίπλα τους όποτε μας ζητηθεί.

Εκ Μέρους του ΔΣ
Γεώργιος Τοψίδης

περισσότερες φωτογραφίες…

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More