«Genocide – A true story» – Ταινία

«Genocide – A true story», μια ταινία μικρού μήκους της Βασιλικής Τσανακτσίδου.

Αφιερωμένη στη μνήμη των κοριτσιών που πέθαναν στις πορείες θανάτου και στα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού γενικότερα.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 29 Μαρτίου 2019 στο Norwalk του Κονέκτικατ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Κατόπιν θα ξεκινήσει το μεγάλο ταξίδι για τη Νέα Υόρκη και τις άλλες πολιτείες των ΗΠΑ, στον Καναδά καθώς και στην Ελλάδα.

Η ταινία, το σενάριο και τα κείμενα είναι μια ιδέα της Βασιλικής Τσανακτσίδου, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση στο πάγιο αίτημα του Ποντιακού Ελληνισμού, την διεθνή αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας.

Η ταινία είναι μια παραγωγή της Βασιλικής Τσανακτσίδου, που έχει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο και του Ποντιακού Συλλόγου “Πόντος” του Norwalk CT.

Την σκηνοθεσία, την εικονοληψία και το μοντάζ ανέλαβε ο Τρύφωνας Δ. Ζήσης και την εκτέλεση παραγωγής η εταιρία κινηματογραφικών παραγωγών REC Productionswww.RECPRO.gr με έδρα την Κοζάνη, Περγάμου 2, Τηλ. 2461050128

Συντελεστές της ταινίας

  • Σενάριο: Βασιλική Τσανακτσίδου.
  • Καλλιτεχνική επιμέλεια – Οργάνωση παραγωγής: Παναγιώτης Θεοδωρίδης.
  • Σκηνοθεσία: Τρύφων Ζήσης.
  • Μουσική επένδυση: Θεόφιλος Πουταχίδης.
  • Παραγωγή: REC Productions.
  • Συμμετέχει και ο Σύλλογος Ποντίων «Πόντος» του Norwich.

Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στο Norwalk και στη Φιλαδέλφεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Καθώς επίσης και στην Κοζάνη, τη γενέτειρα της σεναριογράφου.

Στην ταινία εμφανίζονται οι : Ολγα Καραπαναγιωτίδου – Τσαουσίδου, Άννα Κυριακίδου, Όλγα Γιαπουτζή, Ιωάννα Τσιλφίδου, Παρθένα Καλογερίδου, Freshta Asskaryer (Αφγανιστάν), Yemisrach Wondimu (Αιθιοπία), Γιούλα Τσαντεκίδου και η μικρή Κυριακή Τογρίδου . Η Freshta Asskaryer (Αφγανιστάν) και η Yemisrach Wondimu (Αιθιοπία) εκπροσωπούν φυλές που έχουν υποστεί Γενοκτονία και μέχρι τώρα δεν έχει αναγνωριστεί.

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More