Στην Φιλανθρωπική εκδήλωση “Αναμνήσεις απο τις Αλήσμόνητες Πατρίδες”

Σε μια λαμπρή, μεγαλόπρεπη, τελετουργική εκδήλωση, όπως χαρακτηρίστηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, συμμετείχε με απόλυτη επιτυχία η Καλλιτεχνική Στέγη Ποντίων Βορείου Ελλάδος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τιμών της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης, όπου ζωντάνεψαν μνήμες και αναμνήσεις από τις Αλησμόνητες Πατρίδες του Ελληνισμού, συγκινώντας ψυχαγωγώντας και ενθουσιάζοντας το πολυπληθές κοινό, που γέμισε ασφυκτικά τον πανέμορφο χώρο της εκδήλωσης.

Μέσα από την μουσικοχορευτική,, ζωγραφική και ιστορική περιήγηση, αναδείχτηκαν όψεις τις ιστορίας και του πολιτισμού των προσφύγων, που συνέβαλαν καθοριστικά στην διαμόρφωση του σύγχρονου Ελληνικού πολιτισμού και εμπλουτίζουν την Ελληνική και παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.

Η εκδήλωση και η δράση κοινωνικής προσφοράς πραγματοποιήθηκε από το ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ με την Αιγίδα και την ουσιαστική στήριξη του ΙΓΜΕΑ, καθώς και με την αφιλοκερδή συμμετοχή των Πολιτιστικών Συλλόγων που εκπροσωπούσαν τις χαμένες πατρίδες του Ελληνισμού.

Το τμήμα παραστάσεων της Καλλιτεχνικής Στέγης Ποντίων Βορείου Ελλάδος, παρουσίασε χορούς του Πόντου, αποσπώντας το θαυμασμό και το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενών.

περισσότερες φωτογραφίες…

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More