Ιστορικό

Η «Καλλιτεχνική Στέγη Ποντίων Βορείου Ελλάδος» ιδρύθηκε την 1-2-1981, εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμ. 119/1981 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, και καταχωρήθηκε στο βιβλίο αναγνωρισμένων σωματείων του ανωτέρω πρωτοδικείου, με αριθμό 2570 το 1981. Πρώτος Πρόεδρος ο κ.Κυπριτίδης Αναστάσιος. Το 1992 απέκτησε ιδιόκτητο στέγη, στην οδό Βούλγαρη 16α. Πλαισιώθηκε σταδιακά από σημαντικές προσωπικότητες του χώρου και ανέπτυξε πλούσια δράση, σε όλους τους τομείς (χορευτικά τμήματα, θεατρικά, συναυλίες, παραστάσεις κ.λ.π.).

Στη διάρκεια των ετών έχουμε αναλάβει, με σκοπό την ανάπτυξη του Πολιτιστικού & Μορφωτικού επιπέδου,πρωτοβουλίες, που στόχο είχαν την διατήρηση και προβολή των εθίμων μας. Έχουμε οργανώσει εκδηλώσεις κοινωνικού, πνευματικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Προσπαθούμε να αναδείκνύουμε την πλούσια λαογραφική και πολιτιστική παράδοση του Πόντου.

Σε όλα τα χρόνια δραστηριότητας στο χώρο, έχουμε συμμετέχει σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ενδεικτικά αναφέρονται μερικές από αυτές:

Ελλάδα (Κρήτη, Θράκη, Ήπειρος)
Ευρώπη (Ολλανδία, Ισπανία, Βουλγαρία, Τσεχία)
Αφρική (Μαρόκο, Τυνησία, Γιοχάνεσμπουργκ)
Αμερική (Νέα Υόρκη, Σικάγο)
Ασία ( Μόσχα, Κωνσταντινούπολη).

Σήμερα, έχουμε να επιδείξουμε, μια αξιοπρόσεκτη δραστηριότητα που επεκτείνεται σε όλους τους τομείς της πνευματικής, πολιτιστικής και κοινωνικής ζωής. Οργανώνουμε και συμμετέχουμε κάθε χρόνο σε πληθώρα μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων, θεατρικών παραστάσεων και αναβιώσεις εθίμων.

Ανέδειξε χιλιάδες στελέχη του καλλιτεχνικού χώρου.
Σήμερα πλαισιώνεται από το σύνολο σχεδόν των καλλιτεχνών της Β.Ελλάδος.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More