Αγιασμός για την έναρξη της νέας χρονιάς

Μέσα σε ένα όμορφο και ζεστό κλίμα, η Καλλιτεχνική Στέγη Ποντίων Βορείου Ελλάδος τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό, την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, στο κτήριο του Συλλόγου. Μια τελετή πολύ σημαντική για τη διοίκηση και τα μέλη της «Στέγης» διότι –όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά– ευλογεί την έναρξη μιας καινούριας προσπάθειας.

Μέλη και φίλοι κατέκλυσαν την αίθουσα του Συλλόγου, προκειμένου να παραστούν στον αγιασμό. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ηλίας Μυλόπουλος ευχήθηκε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, καλή και δημιουργική χρόνια.

Το Δ.Σ. του συλλόγου, μεταξύ άλλων, πιστεύει πως ο Σύλλογος ανήκει σε όλους και θα ήθελε να τονίσει πως η «Στέγη» είναι ανοιχτή για όποιον επιθυμεί να ενταχθεί σε αυτήν και ότι «έχουμε ανάγκη τη βοήθεια όλων ώστε ο Σύλλογος, ως φάρος πολιτισμού, να ξεχωρίζει».

Ας κρατήσουμε όλοι μαζί ζωντανή τη φλόγα της ποντιακής παράδοσης, γιατί μόνο έτσι θα καταφέρουμε να μεταλαμπαδεύσουμε τα ήθη και τα έθιμα του Πόντου στη νέα γενιά.

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More