Η Θεατρική Ομάδα της Καλλιτεχνικής Στέγης Ποντίων Βορείου Ελλάδος δημιουργήθηκε με την ίδρυση του συλλόγου το 1981, με πλήθος παραστάσεών του να έχουν ανέβει τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Έχει συνεργαστεί με επαγγελματίες ηθοποιούς, σκηνοθέτες, σκηνογράφους και συγγραφείς, αλλά και έχει αποτελέσει εφαλτήριο για ανθρώπους που σήμερα ασχολούνται επαγγελματικά & διακρίνονται στο χώρο είτε ως ηθοποιοί, ως παραγωγοί, ως συγγραφείς κ.ά.

Αποτελείτε κατά κύριο λόγω από μέλη της Καλλιτεχνικής Στέγης Ποντίων Β.Ε  αλλά και  σε όλους όσοι επιζητούν, να διερευνήσουν την επιθυμία και τις δυνατότητές τους, μέσα από μία πρώτη συστηματική επαφή με την τέχνη του ηθοποιού.

Δεν είναι απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία, ούτε απαιτείται κανενός είδους προετοιμασία. Η επιλογή των νέων μελών προκύπτει μέσα από μία διαδικασία που περιλαμβάνει συνέντευξη, ερωτηματολόγιο και ένα δίωρο πρακτικό μάθημα.

Ποιοι είμαστε, σε γενικές γραμμές

  • Είμαστε ερασιτέχνες, που αγαπούμε εν πρώτοις το θέατρο, αλλά και κάθε άλλη μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης.
  • Προερχόμαστε από την θεατρική ομάδα -της Καλλιτεχνικής Στέγης Ποντίων Βορείου Ελλάδος-  που τα μέλη της, από την ίδρυση του συλλόγου,  αποτέλεσαν τον πρώτο πυρήνα της με αγάπη για το θέατρο
  • Σχεδιάζουμε τα βήματά μας προσεκτικά, έχοντας πάντα κατά νου το περιορισμένο εύρος των δυνατοτήτων μας αλλά και το ότι αυτό δεν αποτελεί άλλοθι που συγχωρεί το έγκλημα της κακοποίησης της αισθητικής των θεατών.
  • Προσπαθούμε να ενημερωθούμε από τους επαγγελματικά ασχολούμενους με το θέατρο για τις μεθόδους και τους τρόπους έκφρασης και να επωφεληθούμε από τα επιτεύγματα και τις κατακτήσεις τους. Το μόνο στο οποίο βλέπουμε να υπερτερούμε είναι ότι δεν διακατεχόμαστε -όπως εκείνοι- από το άγχος να κερδίσουμε, μέσω της ενασχόλησής μας με το θέατρο, τα προς το ζην.
  • Στο ερώτημα τι κέρδος αποκομίζουμε εμείς τόσα χρόνια ασχολούμενοι ερασιτεχνικά με το θέατρο, δίνουμε αυτήν την ειλικρινή απάντηση: Είναι ένας τρόπος επιβίωσης, δημιουργίας, επικοινωνίας ή ακόμα και φυγής. Αυτόν τον τρόπο βρήκαμε για να καταπολεμήσουμε μερικές από τις ασθένειες του καιρού μας, όπως είναι η αυτοαπομόνωση, η χρησιμοθηρία, ο ατομισμός, η αποτίμηση των πάντων με κριτήριο το χρήμα…

Τηλέφωνο συνεννόησης με τον υπεύθυνο της Θεατρικής ομάδας – Χαράλαμπο Παπαδόπουλο: 6987-156.501

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More