100 Χρόνια Ελεύθερης Θράκης.

Συμπληρώνονται σήμερα 100 χρόνια από την 14η Μαΐου του 1920, ημέρα κατά την οποία απελευθερώθηκε η Θράκη. 100 χρόνια συνεχούς ελευθερίας της Θράκης, μέσα σε μια λαμπρή ιστορία αγώνων και πολιτισμού που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ιστορίας με έντονα τα στοιχεία της πολυπολιτισμικότητας, αλλά με αδιαμφισβήτητη την διαχρονική, αυθεντική ελληνικότητα της περιοχής.

Η Καλλιτεχνική Στέγη Ποντίων Βορείου Ελλάδος εύχεται Χρόνια Πολλά, στα αδέλφια μας, στους απανταχού Θρακιώτες σε κάθε σημείο της Γης.

Ως Έλληνες προσφυγικής καταγωγής γνωρίζουμε τη ζεστασιά των Θρακιωτών, τις παραδόσεις τους και την αγάπη τους για την πατρίδα.

Κάθε επέτειος από την απελευθέρωση των λαών του Ελληνισμού είναι λαμπρή, ιερή. Και πρέπει την τιμούμε όπως ακριβώς πρέπει και αρμόζει, παρά τις αντίξοες συνθήκες των καιρών μας.

Θα έρθει όμως σύντομα η ώρα που όλοι μαζί πιασμένοι χέρι χέρι, θα χορέψουμε και θα διασκεδάσουμε ταξιδεύοντας και τιμώντας τις πατρίδες μας.

Σε λίγες ημέρες, την 19η Μαΐου, έχουμε την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων, ενός λαού περήφανου και βασανισμένου αλλά δεν ξεχνάμε ποτέ και την 6η Απριλίου, ημέρα μνήμης των θυμάτων της γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολικής Θράκης.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ από την Ομοσπονδία Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης που μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι μνήμης στην ιστορία της Θράκης ανά τους αιώνες.

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More