Στην τελετή αδελφοποίησης Σωματείων Ποντίων και Συλλόγων Βλάχων

Η Καλλιτεχνική Στέγη Ποντίων Βορείου Ελλάδος στην τελετή αδελφοποίησης Σωματείων Ποντίων και Συλλόγων Βλάχων.

Με μία επίσημη τελετή αδελφοποίησης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων επισφράγισαν τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας που τις συνδέουν. Η τελετή αδελφοποίησης και η κοπή πίτας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019  και ώρα 18:00,  στο Συνεδριακό Κέντρο  «Ι. Βελλίδης» στη  Θεσσαλονίκη.

 Η αδελφοποίηση πλαισιώθηκε από παραδοσιακά  δρώμενα  της άυλης πολιτιστικής μας  κληρονομιάς και από παραδοσιακούς χορούς, ενώ συμμετείχαν περίπου 2500 χορευτές σε ένα χορό φιλίας και αλληλεγγύης.

 Οι διοργανωτές αναφέρουν σε σημείωμά τους: “Βλάχοι και Πόντιοι, με μια ιστορική, πολιτιστική πορεία μέσα στο χρόνο, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, δεν αποτυπώνουν απλά αλλά διανέμουν σημασίες και δημιουργούν όρους συγκρότησης συλλογικής συνείδησης, που είναι σημείο αναφοράς και για τους δυο.

 Βλάχοι και Πόντιοι  σε μια εκδήλωση Αδελφοποίησης, συνέργειας και προσφοράς ενώσαμε τις δυνάμεις μας και ανοίξαμε νέους δρόμους δημιουργικής συνεργασίας με κοινούς στόχους που έχουν  να κάνουν με την Ιστορία μας, τον Πολιτισμό μας και τη διατήρηση των ηθών και εθίμων μας.

 Στόχος μας, η διαφύλαξη της αξιακής  παρακαταθήκης αιώνων Ελληνικού πολιτισμού και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής”.

περισσότερες φωτογραφίες…

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More