Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας 2019.

Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για το 2019 πραγματοποίησε η Καλλιτεχνική Στέγη Ποντίων Βορείου Ελλάδος στις 28/1/2019, στην αίθουσα του συλλόγου στην οδό Βούλγαρη 16α.

Στην εορταστική εκδήλωση, εκτός από τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι από διάφορους πολιτιστικούς συλλόγους καθώς και Καλλιτέχνες του χώρου. «Σας αγαπάμε και προσπαθούμε να σας τιμούμε όλους και σας θέλουμε στο πλευρό μας στο αγώνα για την διατήρηση των παραδόσεων και των εθίμων μας» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Μυλόπουλος.

Ο κ. Ηλίας Μυλόπουλος μεταξύ άλλων επισήμανε τη σημασία των μελών στην μέχρι τώρα αλλά και για την περαιτέρω εξέλιξη του συλλόγου, «Ένας σύλλογος είναι δυνατός όταν τα μέλη του τον αγαπούν και τον υποστηρίζουν, δεν φτάνει μόνο η καλή διαχείριση των εκάστοτε Διοικητικών συμβουλίων» ήταν ορισμένα από τα λόγια του.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία μέσα από μια σύντομη αναφορά, από την γραμματέα του συλλόγου κα. Δέσποινα Παραστατίδου, να θυμηθούν οι παλιοί ή και να μάθουν οι νεότεροι, τα έθιμα του 12ημέρου των εορτών στον Πόντο.

Δυναμικό παρών έδωσε στα πλαίσια της παρουσίασης των εθίμων και η νεοσύστατη χορωδία του συλλόγου λέγοντας τα κάλαντα των εορτών καθώς και τραγούδια της περιόδου εκείνης.

Αμέσως μετά την κοπή της πίτας, ακολούθησε κλήρωση με μεγάλο δώρο μια τηλεόραση 43’’ , για την οποία κυκλοφόρησαν λαχνοί με σκοπό την ενίσχυση του συλλόγου και η μεγάλη τυχερή ήταν μια χορεύτρια και ενεργό μέλος της Καλλιτεχνικής Στέγης Ποντίων.

Ακολούθησε γλέντι με ζωντανή μουσική και διάφορα εδέσματα.

περισσότερες φωτογραφίες…

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More