Γαλατοφάγι

Ενα παραδοσιακό φαγητό που ξυπνά αναμνήσεις από τον Πόντο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε σε φέτες την κολοκύθα.
  2. Την σκεπάζουμε με νερό και την βράζουμε. Όταν ψηθεί, βγάζουμε τα κομμάτια με τρυπητή κουτάλα, τα στραγγίζουμε και τα λιώνουμε.
  3. Προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι, τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι.
  4. Ανακατεύουμε το μίγμα πάνω στη φωτιά μέχρι να γίνει πηχτός χυλός.
  5. Το αδειάζουμε σε ατομικά μπολάκια.
  6. Το γαλατοφάγι σερβίρεται κρύο.

Υλικά

  • 1½ κιλό κίτρινη κολοκύθα
  • 1 κιλό γάλα
  • 1 κ.σ. αλεύρι καλαμποκίσιο
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι

Ήθη-ΈθιμαΛαογραφίαΠοντιακές ΦορεσιέςΠοντιακή Γαστρονομία (Συνταγές)Ποντιακοί ΣυλλόγοιΠοντιακοί ΧοροίΠόντος