ΕΚΔΡΟΜΗ: ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ & ΣΕΡΒΙΑ

07:30 αναχώρηση από τα “Everest” Κ.Καραμανλή και Βούλγαρη. Μέσω Εγνατίας οδού θα κατευθυνθούμε προς τις πλαγίες του όρους Βέρμιου και το χωριό Καστανιές Ημαθίας, όπου βρίσκεται η Μονή Παναγία Σουμελά, η οποία ιδρύθηκε το 1951 ως συνέχεια της ομώνυμης Μονής του Πόντου και αποτελεί σύμβολο και φάρο των Ποντίων στον ελλαδικό χώρο. , Παρακολούθηση της Κυριακάτικης Θείας Λειτοργίας και αναχώρηση για τη στην παραδεισένια Νεράϊδα όπου και θα κάνουμε στάση για καφε .(Η Νεράιδα είναι ένα από τα πιο ταλαιπωρημένα χωριά του Ν. Κοζάνης…Οι κάτοικοί της είναι πρόσφυγες από το ΝΑ Πόντο της περιοχής Σεβάστειας, όπου με την ανταλλαγή το 1922 άφησαν όλο το βιό τους και εγκαταστάθηκαν κοντά στα Λεύκαρα Κοζάνης.Στις παρυφές του λόφου είχε άφθονες πηγές με πεντακάθαρο νερό, εξ΄ού και το όνομα Νεράιδα που έδωσε στα εγκαίνια του χωριού, ο τότε Δεσπότης Κοζάνης Ιωακείμ εντυπωσιασμένος από το μέρος και τα πολλά νερά.
Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στη Λίμνη Πολυφύτου. Εντυπωσιακό και όμορφο φυσικό τοπίο προσφέρει η τεχνητή Λίμνη Πολυφύτου κοντά στη Κοζάνη. Αυτή η μεγάλη τεχνητή γέφυρα (ή αλλιώς Υψηλή Γέφυρα Σερβίων μήκους 1372 μέτρα, πλάτος 13,50 μέτρα και μέγιστο βάθος 55 μέτρα. Έχει το σχήμα ενός τεράστιου ανοιχτού τόξου και είναι το στολίδι της λίμνης. ) στο κέντρο, πριν την κατασκευή της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου ήταν η μεγαλύτερη των Βαλκανίων. Στη νότια πλευρά βρίσκεται και το νέο φράγμα Ιλαρίωνα.
Τελευταία στάση το Eξοχικό Κέντρο-ταβέρνα ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ για φαγτό και χορό .Θα συνοδεύει το φαγητό μας Ποντιακή Μουσική .
20:00 Αναχωρηση και επιστροφή στη Θεσσαλονίκη …

Συμμετοχή 20€
Παρακαλούμε η συμετοχή και η εξόφλησή της να γίνει μέχρι την Πέμπτη 10/11 το βράδυ στην πρόβα
*συμπεριλαμβάνεται το φαγητό και ένα ποτό.

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More