Ημερίδα Μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων.

Την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019, στην έδρα του συλλόγου μας, στην οδό Βούλγαρη 16α, πραγματοποιήθηκε ημερίδα μνήμης για την γενοκτονία των Ποντίων.

Η εκδήλωση, μετά από το καλωσόρισμα τον παρευρισκομενων από τον Πρόεδρο του συλλόγου κ. Μυλόπουλο, περιελάμβανε ομιλία με θέμα «Εκατό χρόνια από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού – Ιστορική προσέγγιση και σύγχρονες κοινωνικοπολιτικές συνέπειες μιας ατιμώρητης ύβρεως κατά της ανθρωπότητας», της οποίας κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Στάθης Ταξίδης, δάσκαλος – συγγραφέας και διευθυντής του περιοδικού «Ποντιακή Εστία» και στη συνέχεια προβολή οπτικοακουστικού υλικού (βίντεο – φωτογραφίες) με μνήμες – μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν τα γεγονότα.

Η βραδιά τελείωσε με μια μικρή δεξίωση όπου οι παρόντες είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τον κ. Ταξίδη, να του κάνουν διάφορες ερωτήσεις επι του θέματος καθώς και όλοι μαζί να συζητήσουμε για διάφορα θέματα πάνω στον Ποντιακό χώρο.

Το Δ.Σ. θα ήθελε δημόσια να ευχαριστήσει το κ. Ταξίδη για την τιμή που μας έκανε και ήρθε στην έδρα του συλλόγου μας και για την ομιλία που μας έκανε. Οφείλουμε επίσης να αναφέρουμε ότι, η απάντηση του στο κάλεσμα μας ήταν άμεση και η συνεργασία του μαζί μας άψογη.

Ευχαριστούμε επίσης τον κόσμο, μέλη του συλλόγου αλλά και διάφορους ανθρώπους, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και υποσχόμαστε πως, όσο περνάει από το χέρι μας, θα προσπαθούμε πάντα να τιμούμε τους νεκρούς μας και να κρατάμε την ανάμνηση τους ζωντανή.

Οι νεκροί πεθαίνουν ΜΟΝΟ όταν τους ξεχνάμε!

 

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More