Πέθανε ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιώτης Γαβριηλίδης

Η Καλλιτεχνική Στέγη Ποντίων Βορείου Ελλάδος σήμερα θρηνεί. Η καρδιά μας ραγίζει με την είδηση για τον θάνατο του τραγουδιστή, Χόραρχου στη χορωδία και μέλος του συλλόγου μας Γιώτη Γαβριηλίδη που με το έργο του έχει υμνήσει τον Πόντο με τον καλύτερο τρόπο.

Ο αγαπημένος μας Γιώτης έχασε τη μάχη μετά από μήνες αγώνα, σήμερα το πρωί.

Υπήρξε φίλος και συνοδοιπόρος της Στέγης αλλά και σε άλλες δραστηριότητες που προωθούσαν την ποντιακή παράδοση και κουλτούρα. Διακρινόταν πρωτίστως για το ήθος του και τη σεμνότητά του. Υπήρξε από τους ποιο πιστούς εκφραστές της ποντιακής μουσικής.

Η κηδεία του θα γίνει την Κυριακή 07 Ιουνίου 2020, στις 14:00, στο Κολχικό Λαγκάδα.

 

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

Καλό ταξίδι και καλό παράδεισο να έχεις αγαπημένε φίλε Γιώτη Γαβριηλίδη. Εκεί ψηλά θα συναντήσεις και μερικούς από όσους αγάπησες και τραγούδησες μαζί τους…

 

Λίγα λόγια για τον Γιώτη Γαβριηλίδη.

Γεννήθηκε στο Κολχικό (Παλάφσιαν) Λαγκαδάς το 1960. Ο πατέρας του είναι Θρακιώτης στην καταγωγή και έπαιζε αγγείο. Η μητέρα του κατάγεται από την Τραπεζούντα. Τα παιδικά του χρόνια ήταν μαζί με παρέες των παλαιών καλών λυράρηδων και τραγουδιστών, όπως Χρήστος Αϊβαζίδης.

Δίσκοι και cd του κυκλοφορούν απο το 1987 μέχρι κ σήμερα. Η φωνή του είναι μοναδική και σε σαγηνεύει με το τραγούδι του.

Η απώλεια του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στο χώρο της ποντιακής μουσικής παράδοσης.

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More