Κατάθεση Στεφάνου στο Μνημείο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Με την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, στην πλατεία Αγίας Σοφίας και αφού προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας, η Καλλιτεχνική Στέγη Ποντίων Βορείου Ελλάδος από κοινού, με την αδελφοποιημένη της, Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος-Αυστραλίας τίμησαν, στην Θεσσαλονίκη, την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Μαΐου 2020.

Ο Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος-Αυστραλίας κ. Χρυσανθόπουλος Μιχαήλ ανέφερε χαρακτηρίστηκα:

«Δεν έχουμε το δικαίωμα να ξεχάσουμε αυτές τις 353.000 ψυχές των  Ελλήνων του Πόντου που γενοκτονήθηκαν από τους Τσέτες του Τοπάλ Οσμάν. Είναι σημαντικό να μην ξεχάσουμε ποτέ».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας   και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ενώ παρέστησαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, βουλευτές της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας και ποντιακών οργανώσεων.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου πραγματοποιήθηκαν σήμερα στις έδρες και των υπόλοιπων Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Διοργάνωση: Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More